Formateur

Er is een formateur. Bijna 40 dagen na de verkiezingen heeft Jean-Luc Dehaene geoordeeld: Leterme kan formeren met de oranje en de blauwe partijen. Nu is het wachten op het kind dat gebaard zal worden. Ondertussen draait alles rond de persoon van Leterme en de staatshervorming. Leterme en de geit, Leterme die zo goed Frans spreekt, Leterme die naar de koers gaat, Leterme dit, Leterme dat, al Leterme wat de klok slaat.

En waar gaat het niet over? Klimaat bijvoorbeeld. Na de zachte winter, het terrasjesweer in april, zitten we nu al een halve zomer in een soort van regenseizoen. Iemand nog iets gehoord over regularisatie van mensen zonder papieren? Een week na de verkiezingen was er nog een nationale betoging voor regularisatie, en duidelijke criteria in de wet, vandaag zitten het hele debat mooi op de achtergrond. Armoede. Combinatie werk-gezin. Een paar maanden geleden ging Leterme nog naar Nederland om het wegenvignet te torpederen. Iedereen hoopte: yes, slimme kilometerheffing, maar ondertussen is dat idee ook nog niet verder dan de natte droom van al wie iets wil doen aan fileleed en milieuvervuiling.

Leterme zal wel zeggen dat de staatshervorming alles zal oplossen. You wish!

Advertenties

2 comments so far

 1. Thomas Aelbrecht on

  Regenseizoen?
  Naar mijn weten regende het toch niet meer als de vorige jaren.

  Over die regularisatie… waarom zouden we nog wetten moeten maken als we regularisatie zouden toestaan? Het zou een aanval op de democratie zijn.

 2. battal on

  is het ooit anders geweest? Voor de verkiezingen verkopen ze grote praatjes… en na de verkiezingen blijken het allemaal lege ballonnetjes geweest te zijn.
  Politiek op zijn best. Met de slechtste politieke dieren die Vlaanderen kan bieden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: