Bali buzzz

Ondertussen in Bali …

  • Van de Belgische delegatie zijn er nog maar 11 mensen aanwezig, waaronder 4 middenvelders, dixit Bram Claeys.
  • Japan werd fossiel van de dag: de dagelijks prijs van de NGO’s voor landen die hun best doen om de onderhandelingen te blokkeren. Japan kreeg de prijs omwille van de mist die ze spuien in hun statements. Zo weigeren ze in de mond te nemen dat er bindende reductiedoelstellingen moeten komen. Ook zeiden ze in de plenaire sessie het volgende: it is essential to move beyond the Kyoto Protocol to a new framework in which the entire world will meaningfully participate in actions leading to global reduction of emissions. Dit schoot bij de NGO’s in het verkeerde keelgat omdat het de indrukt wekt dat ze van een wit blad willen beginnen, terwijl het Kyoto Protocol het uitgangspunt moet blijven: bindende reductiedoelstellingen voor industrielanden die het voortouw moeten nemen.
  • Er zijn 200 fietsen en 120 bussen ter beschikking voor de delegatieleden. Er wordt later nog aangekondigd hoe de CO2-uitstoot van de vliegtuigreizen zal gecompenseerd worden…
  • Omdat het tussen 26 en 30°C met een vochtigheidsgraat van 80% geldt een speciale dresscode: na de openingsmeeting mogen vesten en dassen uit.
Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: