Partijbesturen

Na 9 maanden en 21 uur is het dan uiteindelijk toch zover: dit land heeft een regering en een regeerakkoord. Het ding moet een naam hebben, dus wordt het bestempeld als een regeerakkoord.  Ook al is er een akkoord over vanalles, over heel wat zaken ook niet. Dat wordt dan verwezen naar discussies, werkgroepen of studies.

Zo is er het tweede pakket van de staatshervorming: dat gaat naar de Raad van Wijzen, de superwerkgroep. Er komt een studie om uit te maken of de minister van Binnenlandse Zaken blijft beslissen over regularisatieaanvragen, dan wel of er een regularisatiecomissie komt. De alternatieven vor het opsluiten van kinderen worden ook nog onderzocht. Er komt een werkgroep van nationale en internationale experts die onderzoeken wat op middellange en lange termijn de ideale energiemix van België moet zijn. Er komt de praatbarak rond klimaat, de “lente van het leefmilieu”, die moet leiden tot concrete maatregelen.

We denken eerst na, voor we een beslissing nemen, zullen ze wel weer argumenteren. Maar wanneer wordt er in dit land dan eens iets uitgevoerd zou je denken. 9 maanden al wordt er gewacht op een definitieve regering. En al die werkgroepen, studies en andere zaken tonen wel mooi aan waar er geen akkoord over is. Staatshervorming, energie, klimaat, regularisatie. Geen besluiten, geen beslissingen, geen compromis, geen richting. Daadkracht kan je dat bezwaarlijk noemen.

Deze voormiddag hebben de partijbureaus dan vergaderd. CD&V en VLD deden dat in het het Vlaams Parlement. Toevallig moest ik daar deze middag ook zijn. En ja, een politieker mag soms wel net iets meer blijkbaar. Parkeren op de stoep bijvoorbeeld, zonder dat er een haan naar kraait. Deze wagens ook niet direct het voorbeeld van milieuvriendelijke wagens, met een beperkte CO2-uitstoot. WWF heeft een website met telkens een top 10 van de meest milieuvriendelijke voertuigen, en dat voor 6 verschillende klassen. Deze auto’s heb ik daar alvast niet in terug gevonden. De regering zal een uitgebreid plan lanceren om de energie-efficiëntie in de publieke sector te verbeteren: gebouwen, voertuigen, openbare aanbestedingen, dienstverplaatsingen; lees ik. Mooi, nu nog keren voor eigen deur.

Auto Vlaams Parlement

Auto Vlaams Parlement

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: