Fietsen en examens

Ik ben op vakantie geweest…  met de fiets!  Bagage aan de fiets, fiets op de trein, fiets op de boot.  Niet evident.  Want de fiets mag niet op de Thalys, en de fiets mag ook niet op de meeste tgv’s, tenzij gedemonteerd en in een speciale hoes.  Dus in plaats van 1 uur 20 naar Parijs, moesten wij nu eerst naar Lille, en om naar Lille te geraken moet je ook nog overstappen in Gent, of Mons of Tournai.  In Parijs! Niet te doen! Overal bordjes met fietsroutes, zelfs fietspaden, en vooral: hopen fietsers.  Wat impliceert: auto’s die gewoon zijn aan fietsers, en dat maakt volgens mij of fietsen in een stad leuk is of niet, of auto’s en bussen gewoon zijn aan fietsers.  In elk geval, na twee weken, was ik vastbesloten om voor eens en voor altijd mijn reserves bij fietsen in Brussel opzij te zetten.  Een goede fiets, wat getraind in bergop rijden, en als fietsen in Parijs leuk is, zo dacht ik bij mezelf, dan moet dat in Brussel toch wel een pak beter gaan dan dan ik dat tot dan toe in mijn hoofd had.  Vergeten mijn recente Anspachervaringen: bijna van de fiets gereden door die stoere jochies in hun boemcar, vergeten ook alle wagens die op de fietsstroken staan aan de verkeerslichten.  Nee nee, fietsen in Brussel rules!

Mijn goede voornemens hebben welgeteld 5 volle minuten geduurd.  Op weg van het Noord naar huis, aan het tweede of derde verkeerslicht, waar eerst twee bestelwagens nog wat gas gegeven hadden om voor ons aan het licht te zijn, maar wij gewoon rustig door de wagens tot de fietsopstelstrook reden.  Toen bleken die chauffeurs druk gesticulerend heel wat commentaar hadden dat wij voor hen stonden op de fietsopstelstrook.  Een diepe zucht, en ja, Brussel is dus wel anders dan Parijs.  Ik geef het nog wel een kans.  Maar fietsen in Brussel daar moet je gewoon een fietsactivist voor zijn.  

Na de vakantie is het nu weer examentijd.  8 vakken resten mij nog tot aan mijn einddiploma.  Ik ga er nu geen woorden aan vuil maken, maar sinds 7 juli probeer ik om mijn examenrooster in orde te krijgen.  Op dit moment moet ik 3 vakken afleggen op 2 dagen, waarvan 2 op 1 dag.  Hoewel volgens het reglement op 2 opeenvolgende dagen geen examens zouden mogen georganiseerd worden is het mij tot op vandaag niet gelukt die ene dag dat ik er twee heb te ontdubbelen.  Ik zoek dus een dubbelganger.  Kandidaten mogen zich melden.

Advertenties

1 comment so far

 1. Tomas Borremans on

  Dag Tine,
  Je gaat je tocht niet zo snel uit het zadel laten zetten zeker door een paar arrogante chauffeurs? Er zijn steeds meer Brusselaars die gewoon de fiets gebruiken zonder activist te zijn. Ik doe beiden: altijd fietsen en activist zijn. Net als Bart Staes heb ik met mijn vriendin de route naar Compostella tot in Tours gefietst, mét bagage. Ook ik was dus onlangs in Parijs met de fiets en het is daar zoals je schrijft aangenaam fietsen. Tenminste op de trajecten waar fietspaden liggen. Op andere straten en lanen lukt het net als in Brussel ook.
  Als Brusselse Groene ben je het fietsen in de stad toch een beetje aan jezelf verplicht he!?
  Enfin, blijven fietsen!! en succes met de examens
  Vriendelijke groeten,
  Tomas


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: