Hospitalisatieverzekeringen

Op dit moment probeert de meerderheid een wetsontwerp over hospitalisatieverzekeringen gestemd te krijgen. Een slecht ontwerp! Als gevolg van deze wet zullen de premies willekeurig kunnen stijgen. Het voorziet geen goede regelgeving voor mensen die van verzekering willen veranderen. Wij vinden bijvoorbeeld dat je recht hebt op de reserves die je opgebouwd hebt. Stel je betaalt een aantal jaar premies, vervolgens verander je van verzekering, wat je betaald hebt, zou je moeten kunnen meenemen. Dit is niet het geval. Dus blijft iedereen bij zijn verzekering, en moet je dus elke prijsstijging slikken.

De consumentenorganisaties zijn terecht verontwaardigd. De wet is geschreven door Didier Reynders, en zijn pen werd vastgehouden door de verzekeringnemers. Die hebben natuurlijk een ander belang dan de consumenten.

Vorige week moest er eigenlijk over gestemd worden. Maar de meerderheid was niet in aantal. Vandaag om half drie zouden we opnieuw proberen stemmen. Maar de meerderheid was nog steeds niet in aantal. De oppositie is buiten gegaan, dus kan er niet gestemd worden. Over 10 minuten (half vier) proberen we opnieuw te stemmen.

Aan alle mensen die mij hierover gemaild hebben: de groenen stemmen tegen. Wij vragen vooral dat de wet teruggestuurd wordt naar de commissie om verbeterd te worden. Maar die vraag is door de meerderheid al van tafel geveegd. Ongelooflijk eigenlijk hoe het ene na het andere asociale wetsvoorstel door dit parlement gejaagd wordt én een meerderheid vindt. De hospitalisatieverzekeringen kunnen we nu toch een beetje vertragen…

UPDATE: ook om 15u30 was de meerderheid niet in aantal. Nu kan er niet meer gestemd worden. Pas morgen opnieuw.

Advertenties

1 comment so far

  1. Hans Van Hyfte on

    Tine,

    hou me op de hoogte. Probleem is ook dat dokters en ziekenhuizen veel meer aanrekenen aan patienten wanneer ze weten dat deze een verzekering hebben. En dan kom je in een vicieuze cirkel, hogere rekeningen, hogere uitgaven voor de verzekeraars en hogere premies. Ik kan je voorbeelden geven van dit pervers mechanisme. Een kindje ondergaat een kleine ingreep, opleg voor de patient 75 eur, na twee jaar ondergaat broertje dezelfde ingreep opleg 750 eur. Vader gaat reklameren in het ziekenhuis: reactie van het ziekenhuis: dat moet ge u toch niet aantrekken, uw hospitalisatieverzekering betaalt dat toch. (de moeder had intussen een verzekering via het werk)Na aandringen werd de factuur wel geminderd!
    Groeten,

    Hans (Groen!Sociaal Rotselaar)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: