Bali

Van 3 tot 14 december 2007 vond in Bali de VN-Klimaatconferentie plaats. In Bali werd beslist over een onderhandelingsagenda en -mandaat voor een nieuw internationaal klimaatakkoord voor na 2012. Op dat moment loopt Kyoto immers af. Idealiter wordt Kyoto opgevolgd door 1 globaal akkoord waar alle landen aan deelnemen en waar alle landen duidelijke doelstellingen overeenkomen om hun broeikasgassen te beperken. Dus met Amerika dat tot nu toe niet mee deed aan Kyoto, maar ook met China, Brazilië, India die op dit moment geen doelstellingen hebben om hun uitstoot te beperken. Maar ook belangrijk in dit akkoord is de plaats voor ontwikkelingslanden. Zij stoten weinig uit, maar worden wel geconfronteerd met de grootste gevolgen van klimaatverandering: droogte, overstromingen, tekort aan drinkbaar water. Een klimaatakkoord moet ervoor zorgen dat zij voldoende toegang krijgen tot schone technologie en genoeg middelen om zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering.

Hieronder een overzichtje van alle Bali berichten, in chronologische volgorde.

Advertenties

4 comments so far

  1. myriam vandelanotte on

    Tinne kun je mij zeggen wanneer je ergens een vergadering organiseer, bij iemand thuis of publiekelijk om jouw standpunten te horen en discussiëren.
    Hoe zit het met Magda Aelvoet en Jellema, zijn ze echt actief want ze hebben geen site, of is dat geen must?
    Wanneer kun je hen eens horen praten vooralleer je voor hen zou stemmen. Europa is groenbelangerijk. Voor mij is er geen andere uitweg mondiaal en zeker continentaal, dat alle groenen op de pedaal gaan drukken.
    Wat het sociale aspect betreft heb ik mijn twijfels of genoeg mensen met weinig middelen ook niet meer aan hun trekken zouden kunnen komen en dit niet direct bij groen zouden gaan zoeken. Ik hoorde dat verleden verkiezingen groen(of Ecolo) een zetel verloor omdat het hen niet kon schelen wat de mensen zelf ook echt graag hadden, zoals minder poep op de grond, strenger optreden tegen straatvervuiling. Heb ik het mis? Het was in Jette misschien ook slechte samenwerking met Ecolo…?

  2. […] Bali […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: